Pak lige bedrevidenheden væk på en italiensk restaurant

Der findes desværre den slags mennesker, der tror, at de ved alt om Italien og det italienske køkken, efter de har været i landet en enkelt gang og fået serveret noget mad dernede.

De har ikke engang prøvet at lave italiensk mad selv, så de ville ikke engang vide, om det falder i god smag hos det italienske folk.

Man er blevet betaget af den slags mad, og det er da også forståeligt, for den slags mad er bare godt; men man kan få lidt for høje tanker om ens eget kendskab til folkefærdet og ikke mindst maden, at man kommer ud, hvor man ikke kan bunde – man vil bare ikke indrømme det.

Så man har læst en enkelt pamflet om Italien, hørt tre gloser i en film på italiensk, som man nu kan udenad, uden man rigtig ved, hvad det betyder; og så har man spist italiensk, så man næsten tror, man er italiener!

Tro ikke, at du ved gigantisk meget om italienske restauranter på baggrund af lidt viden

Man kan altid diskutere, om en restaurant i Italien er bedre end dem, man kan finde med samme type menukort i udlandene, men det er måske mere autentisk.

Men man bliver ikke til at holde ud, hvis man skal “belære” ens bord om Italien og forsøge at udtale retterne på menukortet på italiensk, uden man ved, hvad man siger, og om man siger det rigtigt.

Ganske pinligt bliver det, når man begynder at rette på personalet eller ønske ændringer til ens mad, når den kommer, fordi “sådan gør man ikke i Italien!”.

Hvis du inderst inde godt ved, at du ikke ved så meget om det italienske køkken, så er det bare et spørgsmål tid, før du bliver afsløret.

Derfor er det bedre bare at nyde maden på restauranten end at føre sig frem.