Sådan kan du få bugt med kalk ude på badeværelset

advertorial

Forekomsten af kalk ude på et badeværelse er desværre lidt uundgåeligt. Du kan dog godt holde det nede med de rette rengøringsmidler eller andre løsninger. Vi vil komme med nogle tips til, hvordan du kan få hold i forekomsten af kalk ude på dit badeværelse i dette indlæg. 

 

 

1. Tørre af, når du har været i bad

Der er kalk i vandet, som du vasker dig selv i. Hvis vandet får lov til at sidde på dine glasvægge eller på dine klinkevægge, efter du er færdig med at vaske dig, så kan du risikere, at der kommer kalk. Derfor kan du overveje at investere en lille skraber, som du kan bruge til at skrabe baderummet ned med. Du kan også bruge et helt almindeligt håndklæde, som du kan have fast ude i baderummet, som du kan bruge til at tørre af med. Hvis du lader vandet sidde på dit armatur eller vægge, så kan der godt komme kalk. Så det er en måde, som du kan undgå kalken på.

 

2. Rengøring, der er lavet til kalkrens

Der findes en række rengøringsmidler, der er lavet til at modarbejde kalken ude på dit badeværelse. Her er det vigtigt, at du bruger rengøringsmidler, der er skånsomme og ikke skader miljøet. Du skal også tænke på, om rengøringsmidlet kan skade fugen eller belægningen på dine klinker. Der er nogle skrappe rengøringsmidler, der kan skade dit armatur eller bruseniche mere end nødvendigt. Husk derfor at læse på flasken, inden du bruger det i dit badeværelse. 

 

3. Få re-emaljeret dit badekar

Hvis du har et badekar, der også har en brusefunktion, så kan du få re-emaljeret din emalje, hvis der er meget kalk på den. Ældre badekar kan godt komme til at se triste ud efterhånden. Derfor kan du overveje, i stedet for at investere i et nyt badekar, at få en ny emalje på badekarret. Det kan spare dig en god portion penge. Hvis du i forvejen er tilfreds med dit badekar, hvorfor så udskifte det helt, når du blot kan få ny emalje badekar