Dyretransport er intet nyt fænomen – det er faktisk blevet bedre!

advertorial

Transport af levende dyr er ingenlunde noget, som man lige har fundet på, at man kunne gøre ved at have flere lag af kvæg i en transport på en lastbil, tog, noget andet eller en kombination af flere muligheder, fordi man fik en bedre teknologi til at gøre det.

Det er faktisk lidt utroligt, at der bliver talt så negativt om den slags transporter, men det kommer ofte fra folk, der ikke har sat sig ind i sagen eller ved, hvordan det reelt foregår – rent faktisk burde de være glade for, at man gør det på den måde, som man gør det nu, og man ikke tillader at gøre det, som man så for mange år siden.

Her tænker vi ikke bare på, når man brugte kvæg til at være trækdyr, hvor maskiner nu kan gøre den slags, og man skal heller ikke spænde dem foran en plov til at pløje med, da man også har maskinelle løsninger til den slags.

Det er simpelthen, når man skal transportere mange dyr over kortere eller lange afstande samlet.

dyretransport, fragt til udlandet

Dyretransporten har aldrig haft det bedre

Nogle mennesker har en forestilling, om at transport med dyr i gamle dage var nogle med at have dem i åbne vogne fyldt med hø og en masse stop undervejs, hvor man nussede dem og tog sig af dem.

Nej, dengang var de virkelig bare lukket inde, og hvis der var nogle, der døde undervejs, så var det en kalkuleret risiko, som man mere eller mindre regnede med, der ville ske.

Hede, mangel på vand og mad var standardprocedure for at transportere dyr, og man skulle ikke glæde sig som dyr for at komme ud på sådan en rejse.

Man tænke ikke på dyrevelfærd på samme måde, som vi gør det nu om dage, hvorfor dyrene aldrig har haft det bedre, end de har det nu, når de skal ud på en tur med dyretransporten.