Valg af det rigtige brygudstyr

advertorial

Er du kommet videre i din ølbrygning at et startkit ikke er nok, har du brug for et brygudstyr. Det kan være et simpelt et eller et brygudstyr der kan få den få en microbrygger til at blive grøn af misundelse. 

Når du skal vælge et brygudstyr, er det vigtigt at du tager udgangspunkt i den type øl, du typisk brygger. Det skal være et brygudstyr, der er tilstrækkeligt fleksibelt til, at du også kan afprøve andre former for øl. Det skal også gerne være muligt at købe ekstra udstyr efterfølgende. Du kan med fordel få råd og vejledning af personalet, der hvor du har planer om at købe dit nye brygudstyr.

brygudstyr

Hjemmebryg

I dag er hjemmebryg en hobby, men sådan har det ikke været tidligere. Det er faktisk kun en ting vi har gjort i få år. Tidligere var det kvinders opgave at brygge husets øl. Det var ikke en lille opgave, for det var ikke ualmindeligt at der blev drukket fem liter dagligt. Det var en vigtigt del af fleres diæt.

Kvinder har i Nordeuropa brygget øl i over 5000 år, men i 1515 blev det første bryggerlaug stiftet i København. Herfra var det mænd der bryggede øl. Dog kun i storbyerne. På landet var det stadig kvindernes opgave og enhver pige, der ønskede at blive gift, vidste hvordan man bryggede øl.

Der er flere forskellige typer af øl. Fra den lyse, milde gyldne nordiske øl, til den mørke bayerske øl. 

Du har flere muligheder for at lære at brygge øl. Du kan vælge at tage på et ølkursus. Du kan også se flere forskellige videoer på YouTube. Der er også et stor udbud af bøger, der beskiver forskellige måder du kan brygge øl på.

Du kan med fordel samtidig lave en dagbog. Dermed er det nemmere at huske dine eksperimenter.